Öppna ögonen nu!

Brottförebyggande rådet (Brä) har gjort en grundlig undersökning.
3 av 4 hatbrott i Sverige har ett rasistiska eller främlingsfientliga motiv.
I procentenhet är updelningen av orsaker till hatbrott följande:
72% rasistiska eller främlingsfientliga motiv
18% sexuell läggning
10% antireligiösa motiveringar

Ser ni vilken enorm bredd rasismen har i vårt vackra sköna sverige där alla är lika.
Nu kanske ni dock ser att den bilden är en försköning och inte en sanning.
Rasismen i vårt land är större än vad vi tror, för stor!
Det finns de som blundar för det, de som orsakar det själva, de som inte tror på det eller de som är offret.
Bli Du den som skriker ut en kamp om rättvisa!


Livet är allt lustigt!

Livet är allt lustigt. Eller är det konstigt? Men konstigt är det inte för vad är normalt. Utan livet är lustigt!
Livet kan ge så mycket men samtidigt ta så mycket. Livet kan fylla oss men samtidigt tömma oss. Lustigt!

Tänk att något kan göra dig så ledsen att det bryter dig, förstör dig totalt och du försvinner på riktigt.
Men sedan finns det något som kan ge dig enorm glädje, så enorm att du inte kan hantera den utan flyger runt och ler och är lycklig. Sen finns stolthetens känsla som ger dig okrossbar makt med vetenskapen att just du lyckats där du står med huvudet högt.

Tänk vad vi människor klarar av
Upp och nergångar med diverse svängarna
Du klarar dig alltid! Om Du vill

Michael Jackson

Han har avlidit
Legendernas legend!



Tala är silver, tiga är guld?

"Tala är silver, tiga är guld"
Detta är som alla allmänbildade (för alla är bildade) vet ett gamalt talesätt som flitigt används med jämna mellanrum. Som ni trogna läsare av denna blogg märkt så är jag mycket intresserad av ordspråk och söker ofta djupt i dem då jag präglas av en tro om att de alltid bär på mer än de synliga orden vi ser i dem. De bär ett budskap och en känsla av tung karaktär som kräver djupdyk för att tyda. Men detta ordspråk är ett jag aldrig tyckt mig förstå, hur långa dagarna än varit.

Silver och guld är precis lika fint. Självklart har guld lite större ekonomiskt värde men annars är de lika vackra. Likadant är det med talet. Det är precis lika fint att prata som att vara tyst. Varför då skilja mellan dem och skapa en fackplacering? Talestättet ovan nämnt vill säga oss att det är fint att vara tyst, att vi Ska vara tysta! Men varför? Men när är det fel att tala eller är det någonsin fel att tala och säga sitt hjärtas mening? Eller varför är det fel att tala för en god vän om en obehaglig?

Gränsen för att tala sätter jag vid att skvallra.
Att prata onödigheter om andra som förlorat chansen att förklara eller försvara sig. Där är tigandet guld, då ska man inte tala. Skvaller som sårar de jag vill kalla för offer, det är inte att tala utan skada! Vad anses vara att skvallra kan man fråga sig? Då är mitt svar att man inte ska kräva av andra mer än man själv kan leverera. Alltså vill du att din bästa vän ska berätta för dig även det som sårar dig, ja då ska du likaså berätta din vän det som kan komma att såra henne. Detta är inte att skvallra utan att vara en god vän. En talare med all rätt!

Jag vill vika ihop detta talsätt och begrava det så långt ner jag kan då jag inte finner någon sanning i det om jag läser av det konkret och ger den toltning det vill tolkas på. Jo att vi ska tiga och vara tysta. Men kanske vill det säga oss att vi ska tiga ibland, tiga när det vi kommer att säga kan såra en oskyldig för att själva framstå som någon av högre rankt. Jag misstror detta, ordstpåket är inte sant. Ordspråket ska begravas!

Jag anser att vi ska välja fritt mellan att tala eller tiga beroende på situationen.

Ibland måste man tiga och lyssna, kanske om en kompis behöver prata av sig eller om man är på något så enkelt som en föreläsning. Men ska man hålla en föreläsning, eller har något man verkligen behöver säga, då är det dags att ta bladet från munnen och prata. Vi är alla olika med all rätt, men fastna inte i ett mönster!

Kom ihåg: Luften är fri. Du har alltid rätt till Din talan! Så tala..tala..


Natten på jobbet

För någon natt (Läs: Denna natt..)sedan jobbade jag natt på jobbet för första gången.
Det var om något speciellt, mycket speciellt. Att gå till jobbet när folk börjar gå och lägga sig sen går man hem på morgonen när folk ännu sover. Helt omställt dygn men inte förvirrar det Dona inte. Ni förstår, Donas dygn har alltid varit omväng ändå! Men speciellt var det allt ändå att sitta där på natten..

Jag var orolig för att bli galet sömnig vilket jag också blev men denna sömn kom och knackade på strax innan jag slutade på morgonen och nån kvart mitt på natten. Annars var det smärtfritt vad gällande sömnen, dock var hungern och rastlösheten enorm. Men det var roligt, att sitta på jobbet och vänta på de äldre att larma när andra sov och att se hur det började ljusna på morgonen..

Imorgon är en ny natt
Kanske blir den värre eller ännu mer lugn..



PS. Det var på midsommar jag jobbade! Och jag är stolt! Och jag tycker midsommar är enormt enormt överskattat!! (var tvungen att flika in med detta.)


Göteborg!

Åker till Göteborg nu!

Återkommer om natten på jobbet och till bloggen på måndag
Ni ser, denna gång försvinner jag inte från bloggvärldens aktiva värld

Glad midsommardag gott folk

Denna natt...

...sover jag inte utan jobbar. Shit låter hemskt och jag vet inte om det är mycke bättre än hemskt?!
I natt jobbar jag för första gången natt på boendet jag annars jobbat dag på i 3 sommrar närmare bestämt.
Känns kluvet, vet inte om jag ska känna positiv spänning över att jobba på natten eller om jag ska känna enorm oro över hur detta kommer gå. Kommer jag vara vaken eller få en såndär trötthetsattack.
Ni vet en sån man kan få när man sitter på bussen och helt plötsligt bara måste måste somna! Allt bara släpper i kroppen och man faller i likt en djup brun där inga sömnhinder exicterar. Man Vill och Ska sova! Och så gör man det med inge som helst tanke på nått. Jag är rädd att detta ska inträffa. Jag blir så trött att jag fullständigt skiter i att hålla mig vaken..

Men jag är en nattmänniska!
Behöver inte alls sova om nätterna och kan utan svårigheter vara vaken till 6 på morgonen.
Bara därför kommer jag vara trött redan innan midnatt denna natt.
Ingen aning om hur detta kommer bli
Det vet jag imorgon bitti när jag slutar


Panik.

Drömmar

Enligt sökmotorn Wikipedia är en dröm en psykisk upplevelse, som oftast upplevs ha en berättande form. En dröm upplevs normalt sett som fullt verklig medan den pågår, men i samma ögonblick som den upphör faller den oftast i glömska. Ibland har man dock kvar ett vagt minne.

Drömmar är något alla har men något få förstår.
Vissa av oss vill förstå vad drömmarna speglar eller lära sig vad de betyder medan andra vill på ett halvt undermedvetet plan låta det vara orört och oförståt. Sedan finns det de som inte alls tänker på drömmarna och dess eventuella budskap eller de som inte änns minns sina drömmar så fort de öppnat sina slutna ögon.

Vi vet till stor del allt om sömnen men om drömmar vet vi betydligt mindre.
Det är som att trampa på orörd mark där spännande insikter och lärdomar väntar på att bli upptäckta.
Där finns en koppling mellan det undermedveta och medveta. Där finns budskap och tecken. 
Eller är drömmarna bara drömmar utan några som helst symboler?
Enbart historier hjärnan skapar för att rensa det man sett/hört under dagen?
Sigmund Freud talade om dold symbolik i drömmar under sin stora drömforskning. Vetenskapsmannen Hobson J.A menade dock att drömmarna är resultatet av att hjärnan försöker binda ihop bilder och helt enkelt förstå dem genom att skapa små historier. Sedan finns en tredje teori om att drömmar fungerar som "träning" för riktiga situationer. Som till exempel i flygolyckor brukar den största delen av de överlevande ha läst broschyrerna om hur man ska uppträda i en flygplansolycka. På samma sätt vill hjärnan i drömmar förbereda kroppen inför kommande händelser; som hjärnan anser vara troliga.


Frågorna kring om drömmar har betydelse är många
Likt många är frågorna om dess obetydelse
Jag tror på drömmar
Vad tror du?

Ullared!

Idag blev jag frälst enligt vad jag antar mina vänner skulle anse.
Jag besökte deras och hela Sveriges största turistattraktion, nöje eller kanske bör man kalla det för största uppenbarelsen. Vet inte men jag var där för första gången idag, en solig varm dag bland många andra lyckliga.
För ack vad jag var lycklig!

Ullared, en håla om du frågar mig men i sanningens namn vem är jag att uttala mig, jag som kommer från en annan håla. Jag tar tillbaka mina ord men inte är (byn) Ullared stor inte. Hur som haver så ligger Gekås där eller Ullared som den också kallas då den tagit stadens (byns) namn i princip. Detta är, för er ännu ofrälsta, en enorm affär med massivt utbud av allt mellan himmel och jord. Bokstavligt allt mellan himmel och jord eller ska jag säga allt mellan trosor till inladga mandariner..
Vad är då det utmärkande? Jo, ni förstår detta är en butik med priser som är lägre än allt annat till största del. Tänk dig att du fyndar i en affär och blir glad över det du fyndat. Så är det på Gekås men då allt fynd för allt är billig (och därav är du alltid glad just för att du fyndar men egenligen är det inget fynd för priset är billigt varje dag och du är inte smart som hittat det för alla ser samma sak..ni förstår).



Denna text låter som en enorm förespråkare med brinnande hjärta fö Gekås
Meningen med min blogg är att förhindra all medial reklam
Men nu blev det såhär
Jag gör reklam!

I lugnet finns stressen

Jag har dessa 4 fyra dagar, alltså sedan min hemkomst till Jönköping från mitt hem i Örebro (konstigt att skriva när man har två hem eller har man bara ett och ett till låns eller är båda ens hem men ett äger man själv och det andra kollektivt?!) enbart legat i sängen med pauser för att förhindra liggsår och samtidigt fylla magen med näring. Kroppen har sagt till att den inte orkar mer just nu och jag lyssnar varsamt med tllfredställande bemötande, jag vilar. Men trots lugnet och vilan jag genomgår med all harmoni finns en gnagande stress i mig. Den vill, likt en hakspett i trans, inte släppa mig utan bara hackar o borrar. Jag blundar för att vila men öppnar ögonen och stirrar i taket med undran om jag verkligen borde vila? Är det rätt? Har jag inte missat något som skulle göras?

Detta är en studieskada
Det är helt okej med studieskador som exicterar under vardagen i studiemiljön
Men det är inte okej att den följer mig i min vila
Inte alls okej!

Sommarlov!

Nu är jag i Jönköping likt förra året denna tid. Tillbaka i mitt flickrum med himmelsängen och studentplakatet vilandes på den aprikosfärgade väggen. Nu är jag hemma från studierna och stressen i Örebro. För nu är det somamrlov, eller i finare mun på universitetsnivå, sommaruppehåll.

Mycket här hänt sedan sist jag var aktiv på min blogg.
För er som intresseras av gåtan angående mitt uppehåll är svaret likt många andra obesvarade frågor.
Frågan kan inte besvaras, jag vet inte varför jag satte en punkt. Säkerligen var skolan en enorm kraftätare, likt en sugpropp sög åt sig all min energi för att låta tankar flöda.
I huvudet fanns inget annat än paragrafer, mat och sömn..och mina älskade.

Nu hoppas jag på glöd! Skrivglöd!





UPPDATERING:
Såg nu att det var exakt en månad sedan jag skrev
Kanske är det ödet, ett tecken att jag ska åter borde börja skriva
(Hur jag drog det sammanbande behöver vi inte gå in på)


RSS 2.0